Cum a fost la Magia Baloanelor, cel mai la înălțime festival din România

Raluca, inițiatoarea Magiei Baloanelor a dat de mine fix când plănuiam o vacanță în Cappadocia. Căuta parteneri pentru organizarea festivalului de anul acesta, și m-a amuzat teribil povestea ei legată de începuturile acestui eveniment ajuns deja la ediția a treia.

Ideea mi-a venit după ce am văzut câteva fotografii fabuloase din renumita regiune turcească unde toți turiștii merg pentru spectacolul baloanelor cu aer cald. Imi doream să merg, dar la scurt timp am rămas însărcinată și visul meu a intrat pe modul… amânare. Dar apoi mi-am zis: ”Ce-ar fi să fac eu un astfel de eveniment chiar la Iași, sau în împrejurimi?!”. Și așa a început… nebunia”, mi-a povestit Raluca Cordoneanu, organizator al festivalului. Și când spune nebunie… nu exagerează deloc. Să pui de la cap la coadă un eveniment care deja ajunge anual la 10-15.000 de vizitatori pe ediție este o provocare cum doar o echipă ca ea și partenerul ei Cătălin pot scoate la lumină. De-acum au deja în spate trei ani de experiență, de legături cu piloți și organizatori din Europa și din SUA, de planuri, schițe și bugete.
La festivalul de la Războieni, Iași, din weekendul 18-20 mai au avut aproximativ 12.000 de vizitatori, care s-au adunat pentru a admira spectacolul celor 12 baloane aduse de piloți de la Aeroclubul Român și alte cinci țări: Republica Moldova, Belgia, Slovacia, Polonia și UK.
Lansările în masă ale baloanelor au fost programate pentru dimineata, la 6.45 și după-amiază, la 18.30 . Pentru că sesiunile de seară au cam fost date peste cap de vânt, turiștii s-au bucurat mai mult la apus de zborul captiv (ancorat).
Lansarea baloanelor a fost completată de diverse activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: ateliere (de ceramică, de astronomie, facepainting și pictură), activități recreative (escaladă, tatuaje temporare henna, ATV ), jocuri și spectacole pentru copii (teatru, zmeie, loc de joacă, tobogan gonflabil, giroscop) sau expoziție de mașini istorice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.