Agerpres lansează proiectul #ClădirileRomânieiCentenare

Una din comorile neexploatate ale Bucureștiului o reprezintă, cu siguranță, sutele de clădiri istorice ascunse pe străduțe mai mult sau mai puțin cunoscute. De fiecare dată când am puțin timp liber pornesc hai-hui în căutarea lor.

”Prada” o postez uneori pe Instagram.

M-am bucurat să aflu că există un proiect pe această temă, și sper, sincer, să aibă ecou, și să nu fie doar ca răspuns (acoperitor) la întrebarea ”facem și noi ceva cu ocazia anului centenar?!”.

Cum spuneam, am aflat din online că Agenţia Naţională de Presă AGERPRES lansează, începând chiar de luna aceasta, proiectul #ClădirileRomânieiCentenare, ce aduce în prim plan construcţii istorice care, dincolo de arhitectură, ascund poveşti din timpuri intrate în legendă.

Scopul proiectului este acela de a promova monumente uitate sau insuficient cunoscute, într-un an aniversar, în care România sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire.

Edificiile care vor face obiectul reportajelor AGERPRES sunt ridicate, în mare parte, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului XX. Ele oglindesc, prin arhitectura lor, principalele mişcări artistice din epoca respectivă. Vor fi, de asemenea, prezentate şi unele clădiri, mai ales din Transilvania, construite anterior acestei perioade.

Abia aștept să citesc materialele și să aflu povești ascunse de comori arhitecturale ale Bucureștiului!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.