Beduinii și glumele cu frâna de mână trasă în timpul safari-ului prin Wadi Rum

Când pornești în vacanță spre Iordania, invariabil ”țintele” principale sunt trei, iar locuitorii de acolo le văd ca pe triunghiul de aur al turismului patriei, la fel și călătorii care-i vizitează: orașul antic Petra (una din noile minuni ale lumii), Aqaba, stațiune la Marea Roșie și deșertul roșu Wadi Rum.

După ce v-am povestit cum a fost cu dormitul la cort, gândurile de azi merg către cursa nebună cu jeep-urile din deșert. Excursia a pornit de la tabăra de corturi unde am fost cazați o noapte, iar plecarea a fost dis-de-dimineață, imediat după micul dejun. Entuziamați, ne-am îmbarcat în cele trei Toyota 4×4: curajoșii sus, în benă, iar cei care au vrut să stea la adăpost de soare, vânt și nisip au făcut tura în interiorul mașinii. Am avut opriri pentru câte un ceai, o poveste, o repriză de achiziționat suveniruri sau scurte hike-uri pe dune ori pe munții stâncoși. Da, pentru că Wadi Rum are munți care pot ajunge până la 1800 de metri! E ceva pentru un deșert, nu?! Aflăm de la ghidul nostru că au stat sub apa câteva milioane de ani, iar azi poartă istoria celor ce-au trecut pe-aici și fac deliciul alpiniștilor care ajung în Wadi Rum căutând aventura și adrenalina.

După fiecare oprire, beduinii reiau safari-ul cu aplomb și, spre disperarea celor mai slabi de inimă, în vârful dunelor, la coborâre, fac răsuciri cu frâna de mână , apoi se ”așează” nervos pe drumul pe care-l știu ca-n palmă și care nu prezintă obstacole ori… radare!

Aproape de finalul unei zile în care am avut parte de o experiență rară, singurul gând care ne însoțește e să revennim într-o zi aici. Și musai să ne păstrăm o zi doar pentru escaladă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.