Grecia se deschide pe 14 mai. Care sunt noile condiții de călătorie

Autoritățile elene au făcut publice astăzi, 9 martie, condițiile de călătorie în Grecia pentru vara 2021. Din 14 mai, când va fi oficial deschiderea sezonului turistic în Grecia, se va permite intrarea călătorilor care fie au fost vaccinați, fie au imunitate sau dețin un test negativ COVID-19 recent.

Anunțul, precum și alte explicații legate de cum se va desfășura activitatea turistică în Grecia, în vara aceasta, au fost făcute de ministrul turismului, Haris Theocharis, în conferința de presă intitulată „Întoarcerea în Grecia: călătoria pentru a reînvia o experiență unică tocmai a început”. Evenimentul a avut loc  în cadrul Expoziției internaționale de turism ITB Berlin și a fost difuzat în toată lumea, online, de la Acropolis Museum.

Până în luna mai, restricțiile se vor ridica treptat. ”Planificăm pentru aprilie implementarea pilot a măsurilor adoptate, în prima fază, pentru vizitatorii din țările Uniunii Europene, precum și pentru cei din alte țări în care vaccinarea a progresat, cum ar fi Israel. Subliniez că toate datele legate de deschidere sunt orientative și se pot schimba, în funcție de evoluții”, a declarat șeful turismului elen.

Theocharis s-a referit pe scurt la protocoalele de bază care vor fi aplicate vizitatorilor în Grecia: va fi permis accesul celor care fie au fost vaccinați, fie vor avea imunitate din cauza recuperării sau vor avea un test negativ pentru COVID-19 într-un test recent. În plus, „turiștii pot fi supuși unor teste aleatorii, la fel ca anul trecut. Cu toate acestea, o diferență semnificativă față de anul trecut sunt „testele rapide”, datorită cărora carantina pentru cazurile pozitive va începe pe loc, fără așteptarea de 24 de ore, ca în 2020”.

„Ceea ce se aplică cetățenilor greci se va aplica turiștilor, fără nicio excepție”

„Costul spitalizării sau orice altă acțiune necesară, care vizează protejarea sănătății turiștilor  și a cetățenilor va fi suportat de statul grec”, a mai adăugat Haris Theocharis. În același timp, el a subliniat că „ceea ce se aplică cetățenilor greci se va aplica turiștilor, fără nicio diferență sau excepție, cum ar fi utilizarea obligatorie a măștii în locuri publice ”.

În sezonul pandemic 2020, Grecia a avut în total 6 milioane de vizitatori, între care 1,5 milioane au fost nemți.

O dată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia angajații din sectorul ospitalității vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 și, în plus, în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente.

Un nou document : pașapoartele verzi digitale

Comisia Europeană a anunțat că va prezenta, în data de 17 martie, un pachet de măsuri axat pe desfășurarea călătoriilor și ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include și o propunere privind „pașapoartele verzi digitale”.

Dacă va fi instituit, acest document digital va arata dacă titularul a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus.

 

Citește și: Interviu exclusiv cu Babushka, instagrammăriță, 89 ani: ”Nu mai economisiți bani pentru lumea cealaltă. Călătoriți!”

Cezar Dumitru, despre situațiile extreme din călătorii: cum a ajuns să doarmă în gară și apoi într-un templu de aur

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.