Ski în Austria: echipamentele se închiriază de 12 ori, apoi sunt înlocuite

De câțiva ani, de când am prins gustul sporturilor de iarnă, ajung cel puțin o dată pe sezon în Austria. Am făcut asta și anul trecut, când locuiam în Portugalia, iar peste câteva zile voi merge din nou în Tirol, în metropola lifestyle-ului din Alpi: Ischgl.

Abia aștept să simt mirosul de zăpadă, să mă bucur de pârtiile perfecte cum numai în Austria sunt, iar la sfârșit de program să dăm iama în après-ski-urile cu program prelungit!

Spuneam la început că sezonul trecut am zburat din Lisabona pentru a mă bucura de un sejur la ski. Cum în Portugalia nu ninge niciodată, nu avea sens să-mi iau echipamentul de iarnă la mine, așa că a fost pentru prima dată când am apelat la servicii de închiriere. Am luat de la Mietski, care au disponibile echipamente în St. Anton, Kaltenbach, Saalbach-Hinterglemm, Ötz-Oetz, Mayrhofen, Ischgl, Fügen, Neustift și Sölden. Atât de faină a fost experiența, încât acum, când știu și am verificat că echipamentele sunt noi și aproape noi, mi s-ar părea o bătaie de cap inutilă să mai transport echipamentul propriu în străinătate. David Wolfart, ownerul Mietski, mi-a povestit că politica lor este rularea stocurilor de echipament într-un sistem similar cu cel din industria autovehiculelor (de la ei, firește!).

”Schimbăm echipamentul cel puțin o dată pe an. În medie, fiecare set este închiriat de 12 ori sau 55 de zile. Apoi le vindem către rețelele mari de închiriere echipament sportiv din Europa de Est”, spune David.
Iarna trecută, când am skiat în Saalbach-Hinterglemm, skiurile și plăcile se snowboard erau de la Völkl, Head, Atomic, Salomon, Nordica, Burton, iar accesoriile – ochelari, casca etc – de la Uvex, Dalbello, Salomon, Atomic, Nordica sau Leki.


”Alimentarea” cu stocul nou începe din vară, pentru toate tipurile de nivele și preferințe (on-pist, off-pist, pike, powder, freeride). ”În fiecare an, la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie, încărcăm noile modele pe site-ul www.mietski.com. Cei care închiriază foarte devreme, pot prinde modelele noi cu 19 euro pentru 6 zile”, adaugă Markus Scalet, asociat Mietski. Însă tarifele sunt dinamice și diferă în funcție de stațiune și perioada anului în care faceți rezervarea. În plin sezon, pentru două persoane care rezervă din scurt ar trebui să aveți pregătiți aproximativ 300 de euro. Aici găsiți un calendar ce prezintă în timp real care este cel mai mic preț pentru o pereche de skiuri într-o anumită săptămână din stațiunea aleasă.

Fiecare client trebuie să plătească o taxă obligatorie, respectiv asigurarea în caz de furt ori deteriorare a echipamentului sau anulare, care este 15 euro/6zile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.